Македонският министър-председател Зоран Заев  заяви, че, ако ВМРО-ДПМНЕ бойкотира конституционните

...
Македонският министър-председател Зоран Заев  заяви, че, ако ВМРО-ДПМНЕ бойкотира конституционните
Коментари Харесай

Зоран Заев заплаши с предсрочни избори, ако ВМРО-ДПМНЕ бойкотира промяната на името в парламента

Македонският министър-председател Зоран Заев  заяви, че, в случай че ВМРО-ДПМНЕ бойкотира конституционните промени за смяната на името на Македония в Народното събрание, ще свика предварителни парламентарни избори, съобщи специфичният делегат на bTV в Македония Радослава Домусчиева.

Това беше първият коментар на премиера след края на изборния ден. Зоран Заев пое ангажимент да продължи да води Македония към участие в Европейски Съюз и НАТО.

Той поздрави довечера жителите, които излязоха да гласоподават на референдума за контракта с Гърция и съобщи на конференция, че волята на жителите е неприкосновена.



" Надявам се, че множеството жители са избрали европейска Македония. Ще изчакаме няколко часа, ще забележим резултатите ", сподели Заев.

По последни данни на Държавната изборна комисия изборната интензивност до 18:30 ч. е била 34,09%, или  519 435  граждани са упражнили правото си на глас.

За да бъде годен референдумът, би трябвало да гласоподават над половината от записаните гласоподаватели, т.е. около  903 000  души.

В този миг пред Народното събрание започва  огромният протест  в възхвала на името Македония. Той е проведен от неправителствените организации, които бойкотираха референдума.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР